Aplikacija Planinc

Pridružili smo se sistemu za digitalno beleženje vzponov na Skali, Stolpniku in Starem gradu. Na lokacijah se nahaja nalepka, ki vas obvešča, da se vaš vzpon lahko beleži s GPS lokacije (na Starem gradu bo v kratkem).

Planinc je android aplikacija, ki je namenjena vsem pohodnikom in hribolazcem.

Omogoča zelo preprosto beleženje osvojenih vrhov v digitalno planinsko knjižico. Na osnovni strani nam aplikacija prikaže najbližje vrhove glede na našo trenutno lokacijo.

Ko se povzpnemo na vrh hriba, najdemo na kovinski škatli z žigom tudi nalepko PLANINC aplikacije. Osvojitev vrha lahko vpišemo s približanjem mobilne naprave nalepki. Če vaša mobilna naprava ne podpira brezstične tehnologije (NFC), lahko osvojitev vrha potrdite s klikom na gumb “Si na cilju?” in vpišete na nalepki zapisano šestmestno lokacijsko kodo oz. vašo lokacijo potrdite s GPS signalom. Aplikacija vam sporoči, ali je koda pravilna. Sistem preveri še vašo lokacijo in zabeleži osvojen vrh. V aplikaciji je mogoče videti tudi predhodne vpise uporabnikov po posameznih vrhovih in nekaj statistike.

O aplikaciji si lahko preberete več na: http://www.planincapp.si/

Aplikacijo si lahko namestite na: