Vzpon na Triglav – Odpovedano

V soboto, 25. in nedeljo 26. avgusta 2018 vas vabimo na dvodnevni izlet v Julijske alpe iz doline Vrat na Triglav, 2864 m in sestop v Krmo.Odhod ob 5.00 uri z AP v Konjicah.

Preko Gorenjske se zapeljemo do Mojstrane v dolino Vrat, kjer je naše izhodišče:

preko Tominškove poti in Praga do Triglavskega doma na Kredarici (5 h) – mestoma zahtevno (obvezna čelada).

Zelo zahtevno

Vzpon na Triglav, 2864 m s Kredarice 1h. Obvezna čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet. Sestop na Kredarico (1 h), kjer se namestimo in prespimo. Opcijsko je možen vzpon tudi smo do Kredarice.

Naslednji dan sestopimo v dolino Krme (cca 4,5 h), kjer nas bo čakal avtobus. S potjo je možen tudi obisk Blejskega vintgarja glede na želje udeležencev (vstopnina v lastni režiji).

Povratek v Konjice predvidoma do 19. ure. Stroški avtobusnega prevoza in nočitve bodo 40,00 € za člane in 25,00 € za mladino, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com. Vodil bo Tomaž L. M 041 211 231, Lidija P. M 031 260 176 in Rajko T. M 041 871 189. Cena zajema strošek avtobusnega prevoza in nočitve na skupnih ležiščih z lastno rjuho (rjuho za enkratno uporabo je možno dobiti na koči za doplačilo cca 2,50 €).

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačana članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument. Poskrbeti za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Možnost nakupa hrane na koči – v lastni režiji. Priporočajo se tudi pohodniške palice.

Morebitne dodatne informacije pri vodnikih.

Tehnični del obvezne varovalne opreme