Pohod na Stol

V soboto, 7.julija 2018 vas vabimo na pohod na Stol (2.236 m).
Odhod ob 5.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Pot bomo pričeli na prelazu Ljubelj, od koder bomo po uri in 20 min. prispeli na Zelenico, od tod pa preko Šije na najvišji vrh Karavank, 2.236 m visok Stol. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico in žig se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, zahodne Karavanke, Visoke in Nizke Ture, osrednje Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in na del Gorenjske. Z Ljubelja bomo do vrha Stola potrebovali 5 ur. Prešernova koča je 10 minut pod vrhom Stola.

Sledil bo spust do Valvasorjevega doma in naprej do Završniškega jezera pri Žirovnici, kjer nas bo ob 18. uri čakal avtobus. Od Prešernove koče do Završniškega jezera bomo rabili dobre 3 ure. Vse koče na naši poti so odprte, v njih je možno dobiti hrano in pijačo. Pot tehnično ni zahtevna, potrebna pa je dobra fizična pripravljenost. Priporočljive so pohodne palice, dobro uhojeni čevlji, topla oblačila (vremenska napoved!) in seveda dovolj tekočine. Ne pozabit na zaščitno kremo proti soncu.

Vodita Rajko Toman in Vlado Gorenjak.

Predvidena je tudi lažja tura do koče na Prevalu, okoli 3 ure hoje (potrebna žepna svetilka). Ta tura se lahko spremeni, vendar ostane v isti težavnosti in približno enakem času.
Vodi Lidija Pučnik. Povratek v Konjice je predviden do 21.ure.

Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino.

Prijave do zapolnitve sedežev na avtobusu sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com