23. pohod na Stolpnik ob Dnevu državnosti

Planinsko društvo Konjice je 25. junija 2018 izvedlo že 23. tradicionalni pohod na Stolpnik. Kljub deževnemu dopoldnevu so se na vrh Konjiške gore podali tisti najbolj pogumni, ki so zvesti tradiciji pohodov. Ker je 25. junij praznik državnosti, je prav da se dotaknemo tudi tega dogodka. Ponosni smo lahko, da smo Slovenci, da imamo svojo domovino in da se lahko svobodno gibljemo in družimo v tej lepi deželi. Imejmo radi to deželo takšno kakršna je. Mi vsi, ki imamo radi to našo Konjiško goro, se moramo zavedati, da jo čuvamo, da jo bomo predali našim zanamcem v najlepšem stanju. Konjiška gora je v davnih časih vzbujala v prebivalcih strah in mističnost. Danes je drugače. Urejene pohodne poti, urejen Stolpnik in Skala, vabijo k rekreaciji, druženju ali pa k pohodu v tišini. Člani planinskega društva Konjice se trudimo, da so poti urejene, da organiziramo skupna druženja za vsakega občana, in da smo odprti za nove ideje in predloge.

Lidija Pučnik