Saualpen (planina Svinja)

V soboto, 23. junija 2018, vas vabimo na pohod po Saualpen (planina Svinja).

Odhod ob 5.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod po Saualpen (Svinja planina) v Avstriji preko katere poteka avstrijska železna pot (Eisenwurzenweg 08). Prva skupina pohodnikov bo začela pohod vasici Diex, ki je z 2.000 sončnimi urami na leto sončni raj Avstrije. Pohodniki obeh skupin bomo uživali v lepih razgledih z vrha Ladinger Spitz (2.079 m). Številne planšarije, neokrnjena narava in cvetoči travniki nas bodo očarali na naših pohodnih poteh.

Prva skupina: Diex (1.159 m)–Speikkogel–Ladinger Spitz (2.079 m)–Wolfsbergerhütte (1.827 m)–Gießlhütte (1.320 m). Čas hoje: 7 – 8 ur.
Druga skupina: Gießlhütte – Wolfsbergerhütte – Ladinger Spitz – Wolfsbergerhütte – Gießlhütte. Čas hoje: 4 – 5 ur.

Stroški avtobusnega so 15,00 € za člane in 8,00 € za mlade planince.

Pohod ni tehnično zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, oblačila za visokogorje, nahrbtnik in pohodne palice) in vremenu primerno. Priporočljiva je zaščita pred soncem.

NE POZABITE NA VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT!

Hrana in pijača iz nahrbtnika. V Wolfsbergerhüte se boste lahko okrepili s toplim obrokom (golaž – 8,50 €; juha z jetrnimi cmoki oz. fritati – 4,50 €).

Vrnitev v Slov. Konjice predvidoma do 20. ure.

Vodnica si pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za leto 2018.

Izlet bosta vodili Štefka M 031 377 752 in Mira s sovodniki.

Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com