Krašnji vrh – 542 m

V soboto, 12. maja, vas vabimo na Krašnji vrh (542 m).

Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pomladni pohod na Krašnji vrh. S planinske postojanke, ki leži nad najvišje ležečo vasico na območju občine Metlika, se odpira razgiban panoramski pogled na celotno Belo krajino in velik del Hrvaške. Zaradi izjemnega razgleda je Planinsko društvo Metlika postavilo 17,5 m visok razgledni stolp, uredilo naravno plezalno steno v neposredni bližini koče, balinišče in otroška igrala. Do vasi Krašnji Vrh in planinske točke nas iz Metlike popelje označena planinska pešpot, ki nas pelje med polji, gozdovi in vinogradi mimo Slamne vasi in Bojanje vasi. Drugi del krožne poti iz Krašnjega Vrha v Metliko vodi pod Radovico med gozdove mimo »Bečke jame«, skozi belokranjske steljnike, mimo romarskega kompleksa Treh far, nato čez Mestni breg in Obrh v Metliko. Pot je večinoma položna s krajšimi vzponi in tehnično nezahtevna. Na voljo bosta dve možnosti:

Daljša pot: krožna pot Metlika – Krašnji vrh – Metlika (6 ur hoje)

Krajša pot: Metlika – Krašnji vrh – Radovica (4 ure hoje)

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, primerna planinska obutev in zaščita pred soncem.
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. V koči na Krašnjem vrhu so na voljo le osvežilne pijače, zato bo prav prišla hrana iz nahrbtnika. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 19.00 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00€ za mlade planince. Izlet bosta vodili Irena in Alenka.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com