Konjiški planinci na Slivnici 1.114 m

V soboto 24. marca 2018 se je 21 konjiških planincev podalo na zgodnje spomladansko turo na Slivnico nad Cerknico. Pot so pričeli v kraju Grahovo pri Cerknici in v uri in pol osvojili vrh. Med potjo so občudovali prebujanje pomladi, prav tako so lahko s poti občudovali notranjsko pokrajino predvsem Cerkniško polje, ki je naravno razlivno polje in je v tem času polno vode. V ozadju so kraljevali vrhovi Javornikov, z vrha pa se je videlo vse do Nanosa, Snežnika, Slavnika,… V koči na Slivnici so bili deležni postrežbe z okusno domačo hrano. V nadaljevanju so sestopili po zložni poti do vse do Cerknice. Sledila je krajša vožnjo do Rakovega Škocjana, ki je naravni park in rezervat. Tam so si ogledali Jamarsko učno pot. Pot jih je vodila preko celotnega parka, kjer so videli Mali naravi most, nato iztok podzemnih voda iz Zelških jam. Zaradi visokega vodostaja reke so bili nekateri prehodi in most preko reke zaliti, zato so morali pot nekoliko podaljšati po slikoviti dolini reke Rak. Slednje je bilo prijetna razgibana pot po desni strani reke Rak vse do Velikega naravnega mostu. Ob tem so udeleženci lahko občudovali delo narave, ki je v dolgi zgodovini preoblikovalo nadzemni in podzemni svet tega območja. Po vzponu na Veliki naravni most so si ogledali še vtok reke v podzemni kraški svet v Tkalca jami. Sledila je še prijetna vožnja do doma, za kar je bil zaslužen g. Aleš iz Izletnika Celje.

Za PD Konjice, Tomaž LEVART