Pohod na Žusem

V soboto, 18. novembra 2017, vas vabimo na pohod na Žusem 669 m.

Odhod ob 8. uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 18. novembra, na 669 metrov visoki Žusem. Pot bomo pričeli v Javorju, JV od Šentjurja pri kmetiji Žurej. Napotili se bomo preko reke Voglajne strmo v gozd, nato bo sledil spust do ‘Grofovega štanta’. Naprej do vrha bosta na voljo dve varianti:

• krajša zahtevna plezalna pot, ki je opremljena z jeklenicami, klini in številnimi stopnicami in
  • nezahtevna panoramska pot.

Na najvišji točki Žusma Velikem Špičku stoji stolp ljubezni, 25,90 m visok razgledni stolp. Splača se potruditi in prehoditi 116 stopnic, ki vodijo na vrh stolpa, saj je z vrha osupljiv razgled na Kamniške Alpe, Peco, Pohorje, Boč, Donačko goro, Bohor, Lisco, Veliko Kozje, Kum,…). Ob stolpu je tudi manjša brunarica, kjer je možno dobit kakšen spominek in napitek. Na krožni poti si bomo ogledali tudi razvaline žusemskega gradu.

Za na pot je potrebno imeti malico, pijačo in rezervna oblačila. Obutev naj bo udobna planinska in primerna za hojo po gozdnih poteh in travnikih. Priporočljive so tudi palice, kdor jih uporablja.

Hoje bo za 3 do 4 ure. Vrnitev v Konjice bo okoli 16. ure.

Stroški prevoza so 10,00 € za planince in 5,00 € za mlade planince.

Izlet bosta vodili Alenka in Vida. Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992 ali na E vida.kamensek@gmail.com.