Pohod s kostanjevim piknikom

Konjiški planinci so se že naslednji dan po praznovanju svojega visokega jubileja odpravili na jesenski pohod s kostanjevim piknikom na planinski dom na BRNICO (457 m). Dom stoji v naselju Brnica, na najvišji točki slemena pod Stražo (475 m) na severnih pobočjih Posavskega hribovja. Kljub razmeroma nizki nadmorski višini je od doma prelep razgled na vse strani. Izhodišče pohoda je bilo pri kajakaškem centru na Špici v Celju. Pot so nadaljevali po priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji, prečkali so Levško brv in se potem ob Brniškem potoku napotili v hrib proti planinskemu domu na Brnici, kjer so jih že čakali s pečenim kostanjem in s tekočimi dobrinami. Planinci so nabrali veliko kostanjev in mojstri za peko so odlično opravili svoje delo. Na koči so jim pripravili tudi topli obrok in zavitek, ki je bil planincem všeč in kmalu so bili krožniki “pomiti”, sledila je še kakšna kava, potem pa se je že bližala ura odhoda. Planinci so počistili prostor, kjer se je peklo, nato pa se počasi odpravili v dolino, kjer jih je že čakal avtobus in jih odpeljal na izhodišče. Da pa je bilo še bolj kratkočasno, so za to skrbeli štirje mladi planinčki, ki jih pot ni nič utrudila. Vsi pohodniki so bili veseli, da so bili nagrajeni s tako lepim in toplim vremenom, ki je kar vabilo v naravo.

V. Kamenšek