Pohod s Kostanjevim piknikom na Tojzlovem vrhu

V soboto, 22. oktobra 2016 vas vabimo na Pohod s kostanjevim piknikom na Tojzlovem vrhu, z odhodom ob 8. uri z avtobusne postaje v Slovenskih konjicah.

Za zaključek planinske sezone se bomo odpravili na prijeten jesenski pohod na Tojzlov vrh do planinskega doma Obrtnik. Planinski dom na Tojzlovem vrhu stoji sredi mešanih gozdov vzhodnega Kozjaka, na južni strani Tojzlovega vrha, na nadmorski višini 690 metrov. Iz Maribora je oddaljen le 16 kilometrov in nudi prelep razgled na Maribor, Pohorje in podravske ravnice. Dom je priljubljena pohodniška točka in postaja številnih planinskih poti, ki vodijo čez Kozjak.

kostanjevpikniki2016-1
Izhodišče našega pohoda bo pri Šoberjevem dvoru, do planinskega doma bomo hodili uro in pol in med potjo bomo nabirali kostanje za piknik, ki si ga bomo organizirali pri domu. Na koči nam bodo pripravili bograč, za vse ostalo bomo poskrbeli sami. Pijačo bomo prinesli v nahrbtnikih, prav tako tudi kakšno sladko dobroto in pa veliko dobre volje.

Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved priporočljive so palice, pohodni čevlji in kakšno toplo oblačilo.

Povratek v Konjice predvidoma okoli 16. ure.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino.

Pohod bosta vodili Štefka in Vida, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.