Parenzana od Poreča do Lucije

Parenzana od Poreča do Lucije 15. maj 2016. Po mrzli zimi in pred vročim poletjem bomo izkoristili majsko nedeljo in odšli raziskovat hrvaško Istro in to kar po urejeni trasi nekdanje železniške proge med Porečem in Lucijo.
Zgodovina piše da je Porečanka ali Istranka obratovala med leti 1902 in 1935. Ko je po njej nehala sopihati lokomotiva in so njene tračnice razprodali je bila njena trasa še vedno povezava med kraji v Istri in simbol prijateljstva med ljudmi . Danes je Porečanka živa kot kdajkoli prej. Po njej se sprehajajo pohodniki in vozijo kolesarji. Skozi nasade oljk in vinogradov povezuje slikovita naselja kot je Buje, Grožnjan, Motovun, Višnjan…

Odhod iz Slovenskih Konjic bo ob 5 uri z parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo ob 21 uri.

Oprema za na pot:

Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada, rezervna zračnica, sončna očala, rokavice, kapa, manjši nahrbtnik, prva pomoč, naglavna svetilka, rezervna oblačila, vetrovka, osebni dokument in zdravstvena izkaznica, ter malica in pijača za čez dan.

Dolžina poti je 95 km, višinska razlika je 350m, pot je skoraj v celoti makadam.

Strošek ture je 35,00 €. Prijave sprejemata Lidija in Matjaž. Lidija na M 031 260176, ali na E lidija.pucnik@gmail.com. Matjaž na M 041 837 086 ali na E matjaz.rebernak@gmail.com.