Koralpe – Golica (Groβer Speikkogel) 2.140 m

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 27. februarja 2016 na razgledno pogorje na avstrijsko Koroško Koralpe – Golica (Groβer Speikkogel) 2.140 m.

Odhod ob 7.00 uri z ap v Konjicah. Če si želite prijetnih sprehodov po razglednih hrbtih brez globokih prepadov in hkrati širnih razgledov na slovensko visokogorje, potem so Koralpe pravi cilj za vas. Golica je pogorje v območju Lavantinskih ali Noriških Alp v Avstriji, med rekama Muro in Labotnico. Predstavlja naravno mejo med avstrijskima zveznima deželama Koroško in Štajersko.

Avtobus nas bo popeljal preko Dravograda na sever ob reki Labotnici blizu Wolfsberga, kjer bomo zavili na gorsko cesto za Koralpe, do izhodišča na višini okoli 1630 m. Pot bo vodila v začetnem delu po kolovozih, nad gozdno mejo preidemo na planotast svet po katerem bomo izpeljali krožno turo mimo koče Koralpenschutzhaus, 1966 m, do najvišjega vrha Golica ali Groβer Speikkogel, 2.140 m. Dolžino „pentlje“ bomo prilagajali glede na vremenske razmere in želje pohodnikov, tako da bo nezahtevna tura trajala od 4 do 6 ur.

Oprema: topla oblačila proti vetru, rokavice, gamaše, pohodne palice, sončna ali smučarska očala…, hrana in topli napitki iz nahrbtnka. Ob naši poti sta dve planinski koči: na izhodišču Godinger Hütte, 1.650 m in pod vrhom Koralpenschutzhaus, 1966 m. Tura je primerna prav tako za turne smučarje začetnike; tudi krplje lahko prav pridejo!

Povratek v Konjice predvidoma do 18. ure.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino, prijave sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com. Vodila bosta Joža in Vlado.