Großer Hafner 3.076m

V soboto, 22. julija 2017 vas vabimo na izlet v Hohe Tauren (Visoke Ture – Avstrija) Großer Hafner 3.076m.

Odhod ob 3.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

22.07.2017 (sobota) ob 3.00 – odhod udeležencev iz AP Slovenske Konjice preko Dravograda do Lavamünda (Laboda). Pot bomo nadaljevali do kraja Griffen, kjer bomo zavili na avtocesto. Peljali se bomo mimo Klagenfurta (Celovca) in Vrbskega jezera (Wörther See) proti Spittalu preko mesteca Maltal. Od mesteca Maltal nas strma ter občasno ozka cesta nas s pomočjo tunelov in semaforjev pripelje do velikega parkirišča ob umetnem jezeru (jez na koncu jezera je visok 200m). Med vožnjo lahko opazujemo številne slapove, ki pa si jih lahko zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov ogledamo le iz avtobusa. Naša tura se bo v obeh variantah pričela malo pod parkiriščem pri jezu kjer nas bo kasneje ob povratku iz ture čakal avtobus.

Na razpolago bosta dve težavnostni turi in sicer:

1. Zahtevno- Zelo zahtevna: Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča proti vrhu, zelo lahka pot nas najprej vodi po poti mimo številnih vodotokov do koče Kattowitzer Hütte na višini 2321m do koče bomo rabili približno 3 ure zmerne hoje.. Po krajšem postanku se bomo odpravili po zahtevni v krajšem delu pa tudi zelo zahtevni poti do vrha 3076m visokega Großer Hafner
      Za pot od Kattowitzer Hütte do vrha bomo rabili približno 2 uri.
      Iz vrha nas bo pot vodila nazaj mimo Kattowitzer Hütte do parkirišča na jezu kjer nas bo čakal avtobus, za sestop do parkirišča bomo rabili približno 4-5ur.
      Vzpon do samega vrha priporočamo psihofizično dobro pripravljenim planincem skupaj bo hoje od 9-10h. Zahtevno turo bo možno pri Kattowitzer Hütte tudi skrajšati in se pridružiti skupini na nezahtevni turi.

Oprema za zahtevno turo:

• Čelada – OBVEZNA
    • Plezalni pas – OBVEZEN
    • Samovarovalni komplet – OBVEZEN
    • Palice – Priporočljive
    • Sončna očala – Zelo priporočljiva
    • Sončna krema – Zelo priporočljiva
  1. Lažja-krajša tura: Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča proti Kattowitzer Hütte. Lahka pot nas najprej vodi po poti mimo številnih vodotokov do koče Kattowitzer Hütte na višini 2321m (3h)po daljšem počitku pa se bomo odpravili proti parkirišču na jezu, kjer nas bo čakal avtobus, tura je krožna. Za celotno turo bomo rabili okoli 6 ur.

Oprema za lažjo turo:

• Palice – Priporočljive
  • Sončna očala – Zelo priporočljiva
  • Sončna krema – Zelo priporočljiva

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Možno pa jo bo kupiti tudi na Kattowitzer Hütte oz. pri gostinskih objektih na jezu.

Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.
Povratek v Konjice bo predvidoma do 22.ure.

Stroški prevoza 30,00 € za člane in 20,00 € za mladino.

Vodila bosta Uroš M 041 838 919 in Rajko M 041 871 189
Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com